29 January 2018

The Lost

Siapa antara pembaca sekalian yang layan dengan The Cranberries? Ni bukan pasal bijian yang seangkatan dengan anggur yer. The Cranberries ni adalah band rock daripada Ireland yang popular dengan lagu Zombie,  Linger, Animal Instinct dan Salvation (sekadar memasukkan few of my favorite song). 

Tanggal 15 Januari 2018, dunia dikejutkan dengan berita kematian vocalist kumpulan The Cranberries, Dolores O' Riordan pada usia 46 tahun. Beliau ditemui mati di bilik air di Hotel Hilton di London oleh pekerja hotel. Polis mengklasifikasikan kematian beliau sebagai kematian mengejut. Dilaporkan bahawa beliau berada di London untuk membincangkan perihal rakaman sophomore kumpulan D.A.R.K. Berita kesedihan ini turut dikongsi oleh rakan-rakan sekumpulan di dalam laman web kumpulan mereka (www.cranberries.com):


Dolores dikebumikan di tempat kelahiran beliau di Limerick,Ireland. Majlis pengkebumian beliau dilaksanakan di gereja yang berhampiran dengan sekolah beliau. Malah ramai peminat bersama-sama memberikan penghormatan terakhir. Menurut laporan berita, polis masih lagi menyiasat berhubung kematian beliau dan dikhabarkan laporan toksikologi tidak dapat dikeluarkan dalam masa terdekat. Nampak agak pelik di situ.

Tahun lepas kita dikejutkan dengan kematian vocalist kumpulan Audioslave dan bekas vocalist Soundgarden  iaitu Chris Cornell. Berturutan selepas itu, vocalist kumpulan Linkin Park, Chester Bennington pulak menyusul. Dua-dua daripada favorite band aku. Dikatakan kedua-dua mengalami masalah stress dan tekanan jiwa melampau yang membawa kepada bunuh diri. 

Berbalik cerita tentang Dolores, rakan rapat memaklumkan bahawa beliau ni ada mengidap bipolar disorder atau gangguan bipolar. Apa dia bipolar disorder ni? Ok sesi ilmiah sikit.  Menurut NIMH (National Institute of Mental Health):
"Gangguan bipolar lebih dikenali sebagai penyakit kemurungan manic (manic depressive illness) adalah gangguan otak yang menyebabkan pertukaran luarbiasa mood, tenaga, peringkat aktiviti dan keupayaan melaksanakan aktiviti seharian."
Kita tak tahu apa yang terjadi pada Dolores dan hanya mampu menunggu laporan toksikologi daripada makmal forensik. Jadi untuk itu tunggu lah  kalau berminat nak tahu.

Salam ceria. Arrioss!

Sumber berita: The Independent, The Mirror

Sumber gambar: www.cranberries,com

23 January 2018

Mood

Source: Google
Ini post kedua untuk tahun ini. Alhamdulillah...masih mampu mencoret dan berkongsi point-of-view. Sebenarnya nak berkongsi sesuatu perkara dengan orang agak menakutkan. Sebab setiap orang ada interpretasi dan assumption ke atas setiap apa yang kita kongsi dan perkatakan. Itu yang menyebabkan tahun lepas berada dalam status berkabung tanpa ada sebarang post. Tahun ini aku ambil pendekatan lain setelah di'tarbiyah' mentor. Pendekatan ini lebih menyenangkan untuk aku post dan kongsi. Ini kanvas aku. Aku berhak ke atas pandangan peribadi aku. Pandangan aku ke atas sesuatu perkara yang berlangsung dalam hidup aku dan komuniti keliling. Itu sebab kedua. Sebab pertama adalah bergantung pada MOOD!

Mood banyak menjadi penyumbang pada banyak aktiviti manusia. Biasalah kalau kita dengar sesetengah manusia sekeliling kita mention mood dalam statement diaorang seharian.
" Tak der mood lah nak keluar"
" Mood tak de lah nak buat kerja ni. esok lah sambung"
"Alamak rokok dah abis..susah nak datang mood buat kerja ni" (Ni dialog lama aku...he..he..he)

Bersebab dengan mood lah orang kata hari Isnin lambat nak datang mood nak buat kerja. Apatah lagi orang perempuan. Tapi ye ke mood ni banyak terpalit kat orang perempuan sahaja? Mungkin sebab ada orang kata...bukan aku kata yer...orang kata, mood ni ada kaitan dengan keadaan emosi seseorang. Dan orang perempuan lebih banyak emosi berkisar dalam kehidupan diaorang. Jadi emosi dan mood berkait rapat.

Sedikit ilmiah untuk dikongsi (aku share benda yang baik2 ni), di dalam psychology mood ditafsir sebagai keadaan emosi. Mood seringkali dihuraikan sebagai mempunyai mood negatif atau positif. Itu yang kadang-kadang ada kawan-kawan seofis yang mood dia melampau-lampau. Ketawa mengilai-ngilai suka. Lepas tu hilang mood bila kau lambakkan kerja adhoc untuk dia.

Aku ada seorang kawan yang mood dia unpredictable. Kadang-kadang mood dia positif betul. Lepas tu secara tiba-tiba dia akan jadi moody a.k.a jiwa kacau. Secara tiba-tiba beb. Ok lah dah tak de mood nak post banyak-banyak. Nanti jadi negatif impact pulak.

Salam ceria selalu. Arrioss!

08 January 2018

Menulis Tanpa Pandangan

Ini entri pertama aku di ambang 2018. Selamat tahun baru untuk yang rajin menjengah ke blog yang ntah hapa-hapa ntah ni. Terutamanya yang hanya singgah sekali-sekala.Itu pun pasal google result membawak ke sini. Rupa-rupanya dah setahun aku tak update  blog ni. Memang tahun 2017 tak ade apa-apa coretan. Perkara yang nak dikongsi memang banyak, tapi banyak distraction dan kekecewaan. Sehingga kini, aku masih libang libu dan gundah gulana apa yang aku nak coretkan sebagai pembuka tirai (terlambat sangat bukak tirai ni). 
--sila baca dengan lagu Alone drpd Kumpulan Heart sebagai lagu tema

Jadi sebagai pemangkin untuk benda-benda lain yang nak dikongsi...aku ucapkan selamat tahun baru dan selamat tunaikan azam baru. Aku dah 8 hari mulakan azam aku. Anda bagaimana?

Arrios!!

21 November 2016

Office Ettiquette Punya Cerita

Etika pejabat atau office etiquette adalah kod atau polisi bangaimana kita menguruskan diri dan berhemah di persekitaran pejabat. Ini perkara pertama yang diterapkan oleh mantan big boss aku apabila aku mula menjejakkan kaki 16 tahun dulu di pejabat ini. Kadang-kadang mantan bos aku akan ajar etiket dan protokol secara direct atau secara sindiran sarcastic. Perkara-perkara protokol ini kadang-kadang tidak diambil berat atau ada yang ambil mudah dengan alasan menyusahkan lah, banyak lemak lah. Tetapi ini lah perkara yang dapat menentukan kesantunan dan berhemahnya kita dengan insan-insan sepejabat. 

Tidak dinafikan kadang-kadang ada orang yang buat bodoh atau tidak ambil endah. Tak payah contoh yang jauh-jauh dekat-dekat cam kat ofis aku pun cukup. Dan mereka ini dah berbelas-belas tahun bekerja dan  ada di antara mereka ini pegawai. So sepatutnya pegawai lebih maklum dan seharusya menjadi role model untuk kakitangan pelaksana di bawah seliaan diaorang. Simple cakap, pasal pintu pejabat yang bertutup. Apabila menangani tugasan ad-hoc atau task yang perlu disiapkan dengan kadar segera, aku acapkali akan tutup pintu ofis aku. Namun disebabkan ofis aku ni kurang dinding, bidai tingkap aku akan aku buka untuk elakkan rasa terkurung. Dan juga untuk membolehkan melihat keadaan keliling. Di masa ini jugaklah kadang-kadang ada yang memunculkan diri untuk berjumpa. Namun kadang-kadang tanpa izin lapangkan terus pintu aku tu tanpa segan  silu terutamanya yang ladies. Kononnya tak nak dikatakan ada skandal. Oklah ada ampun sikit disitu. Tapi pada aku macam mana keadaan pintu sebelum kau datang, macam tulah sepatutnya keadaan pintu tu sewaktu kau beredar dari  bilik aku. Inilah ayat yang selalu keluar untuk yang tak faham bahasa. Biasanya ayat macam tu aku gunakan untuk anak-anak aku. Tu belum dikira mintak keizinan untuk masuk.  Kebiasaannya officemate yang berkelakuan begini kalau ditegur mahu sentap sebulan. Mulalah mengatakan aku ni sombong tak pasal-pasal, sedangkan aku amalkan office etiquette, code of conduct yang memastikan keselesaan semua orang di pejabat. Kalau rajin mengGoogle aku pasti banyak penulis pasal office etiquette dah memaparkan article tentang perkara ini. Cuma ambillah masa untuk praktikkan untuk memastikan keselesaan sesama kita. Arrioss.

Contoh etiquette yang tidak berhemah.

13 November 2016

Slot Akasia Cerita Biasa

Antara jobspecs aku sebagai ketua jabatan perkhidmatan dan penyelidikan, adalah memenuhi temujanji para vendor yang membekalkan perkhidmatan dan perkakasan di pejabat aku ni. Vendor ini juga mempunyai pelbagai latarbelakang kompeni dan pengurusan. Memandangkan aku tidak mempunyai personal assistant atau setiausaha, so setup appointment ini aku lakukan sendiri. Jadi tablet dan smartphone aku penting ketika berada di pejabat kerana segala jadual dan task dikonfigurasi di dua peranti berkenaan.

Oho...ayat buku la pulak. Bukan apa kalau setakat nak berkarya genre macam Abang Bomba I Love You! tu senang jer nak tulis. Sekurang-kurangnya adaptasi idea daripada 90 Days Fiance atau Married At The First Sight senang jer aku garap novel camtu. Oklah..berbalik pada paragraph pertama yang mana itu bukan interpretasi aku untuk post aku kali ini. 

Baru-baru ini aku dikunjungi oleh seorang vendor yang menyediakan perkhidmatan fotokopi dan penjilidan. So disebabkan dah lama berurusan dengan wakil vendor yang datang, so kami dah jadi rakan sembang. Memang kebanyakan wakil vendor yang datang, apabila dah kenal lama biasanya akan jadi geng. Apatah lagi wakil vendor yang datang adalah geng rokok. So lebih cepat jadi akrab (saper kata isap rokok tiada effect positif). Normally before berborak on any issues whether politics, office life, personal life, sports (yang ni kurang sikit...sebab yang datang tak semua minat motor sports), urusan rasmi akan dibincangkan terlebih dahulu. Aku rather jumpa face-to-face daripada by phone sebab mudah kita nak menggunakan alat bantuan mengajar kalau isu atau perkara itu kurang jelas di mata dan minda mana-mana pihak. 

Topik sembang kali ini agak baru dan menyentuh tentang unwritten policy di sesetengah organisasi. Rakan vendor aku yang berkunjung kali ini bercerita tentang kakitangan di ofisnya telah berkahwin secara senyap-senyap sehinggalah telah mempunyai anak. Dimaklumkan juga bahawa ofis diaorang memang ada policy yang mana kakitangan tak boleh menjalin hubungan romantika sesama officemate. Aku tak begitu terkejut dengan polisi ni sebab ada kawan-kawan aku yang bekerja dengan private company di Malaysia ada polisi sebegini di tempat diaorang bekerja. Even kawan aku yang bekerja di Oil company di Qatar pun mempunyai polisi yang sama. Yang nak dijadikan cerita pembongkaran ini apabila kakitangan wanita ini melahirkan anak. Agak mengejutkan bagi diaorang sebab setahu diaorang kakitangan wanita ini janda. Dan salah seorang kakitangan lelaki di pejabat ini pulun abis cuti tahunan 14 hari. Tu timbul kepelikan bagi diaorang.

Diceritakan pada aku tembelang pecah apabila salah seorang staf datang melawat kakitangan perempuan tadi dan mendapati nama bapa bayi berkenaan adalah kakitangan lelaki ofis diaorang. Punya la haru! Dan lebih mengharukan kakitangan wanita berkenaan menjadi isteri kedua pada kakitangan lelaki berkenaan! Rakan vendor yang datang pun bertanya dengan aku dan mohon pandangan. Aku bagitau pada dia aku sendiri tak boleh bagi pandangan sebab kat opis aku pun  ada situasi yang lebih kurang sama tapi tak lah melibatkan jadi second channel. Kiranya di opis aku sudah ada enam pasangan yang dah berumahtangga sesama rakan sepejabat. Tu pun akan ada bakal menyusul menjadikan jumlahnya yang ketujuh. Dan kalau dibandingkan dengan lain-lain jabatan di organisasi tempat aku bekerja, kamilah yang mempunyai jumlah office couples paling ramai. It's a fact. No doubt about it. Dan memang benar kami tidak mempunyai policy about it.

This one I don't want to interpret anything even some of my colleagues know where I stand about this matter. For some reason it may have serious impact to do with administration and operation of the department. Mostly when it comes to office communication like malay proverb 'cubit peha kiri, peha kanan teras'.  Some of them are saying they were professional during 8am - 5pm, but eventually this thing will tear apart in certain times. Ini membuat aku teringat dengan sebuah filem Filipina lakonan Marian Rivera (power actress nih!) yang berkisar tentang office romance yang tidak dibenarkan di office tempat hero dan heroin bekerja. Kalau tak silap aku filem terbitan tahun 2013 ni judulnya 'My Lady Boss'. Pada yang berminat bolehlah google kalau nak tahu ceritanya. Di penghujung post aku kepilkan sekali wajah cantik Marian Rivera.

 Well, I rest my case. Arioss.

Sumber